Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye (magozva) cukor 2 csomag vaníliás cukor reszelt narancshéj (el is hagyható) 3 szegfűszeg 1 mk őrölt fahéj 0,5 csomag vaníliás pudingpor 1 dl tejszín 1,5 dl tejföl 1 dl vörösbor 5 dl víz Elkészítése: A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KGizi
Beküldte: 2015.07.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye (magozva)
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3 szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl víz


Elkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk. Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is