Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Csicseriborsó leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 ek étolaj 1 szelet kolozsvári szalonna 10 dkg lángolt kolbász 2 db sárgarépa 1 db petrezselyem gyökér 1 db lecsópaprika 1 db paradicsom 1 kis csokor petrezselyem zöld 1 doboz konzerv csicseriborsó (800g) 1 db babérlevél 1 csipet köménymag 1 tk fűszerpaprika 1 tk ételízesítő vagy 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek étolaj
  • 1 szelet kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 doboz konzerv csicseriborsó (800g)
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet köménymag
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk ételízesítő vagy 1 kk só
  • 8-10 dkg apró tészta


Elkészítése:

A szalonnát (ízlés szerint) lebőrözzük és az étolajon kissé lepirítjuk, közben félúton hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

A tűzről levéve beletesszük a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldségeket, a cikkekre darabolt paprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyem zöldet és a kolbászt, majd pár percig együtt pároljuk.

Ezután a fűszerpaprikát is hozzákeverjük és felöntjük kb. 2-2,5 liter vízzel, felforraljuk és 30-35 percig főzzük lassú lángon, fedő alatt.

Ekkor a levével együtt hozzáadjuk a konzerves csicseriborsót, majd miután felforrt, belekeverjük a száraztésztát és pár perc főzés után elzárjuk a lángot.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is