Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Csicsókaleves kacsazúzával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg kacsazúza 1 ek zsír (kacsa, liba) 1 nagy vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 50 dkg csicsóka 2 szál sárgarépa 1 ek keményítő 2 dl tejföl 1 tk borsikafű (csombor) 1 tk lestyán ízles szerint frissen őrölt bors ízlés szerint só Elkészítése: A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csicsóka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk borsikafű (csombor)
  • 1 tk lestyán
  • ízles szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négy felé vágjuk.

Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve.

Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a csicsókát, és addig főzzük, míg megpuhul minden.

A tejfölt és a keményítőt simára keverjük, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is