Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza
- 1 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csicsóka
- 2 szál sárgarépa
- 1 ek keményítő
- 2 dl tejföl
- 1 tk borsikafű (csombor)
- 1 tk lestyán
- ízles szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négy felé vágjuk.
Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve.
Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a csicsókát, és addig főzzük, míg megpuhul minden.
A tejfölt és a keményítőt simára keverjük, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.