Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Csípős-babos káposztaleves kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csípős-babos káposztaleves kolbásszal tartalmas és fűszeres fogás, amely egyszerre melengető és laktató. A savanyú káposzta, a bab és a kolbász együtt igazán gazdag ízt adnak, a chili pedig pikánsabbá teszi a levest.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A sárgarépát karikára, a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A babkonzervet leöblítjük és lecsepegtetjük. A debrecenit felkarikázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd rövidebbre daraboljuk.

Leves:

Egy nagyobb fazékban a vajat felhevítjük, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit, összekeverjük, és pár percig együtt pároljuk. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a chilit és a savanyú káposztát. Felöntjük bőven vízzel, sóval ízesítjük, majd kb 30 percig főzzük.

Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babot. További 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve pihentetjük.

Tálalás:

A forró levest tányérokba merjük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és azonnal kínáljuk.

Tipp:

A leves íze gazdagítható babérlevéllel vagy füstölt paprikával is. Ha kevésbé savanyúan szeretnénk, a káposzta levét alaposan kiöblíthetjük hideg vízzel főzés előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is