Elkészítése
Előkészítés:
A sárgarépát karikára, a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A babkonzervet leöblítjük és lecsepegtetjük. A debrecenit felkarikázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd rövidebbre daraboljuk.
Leves:
Egy nagyobb fazékban a vajat felhevítjük, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit, összekeverjük, és pár percig együtt pároljuk. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a chilit és a savanyú káposztát. Felöntjük bőven vízzel, sóval ízesítjük, majd kb 30 percig főzzük.
Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babot. További 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve pihentetjük.
Tálalás:
A forró levest tányérokba merjük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és azonnal kínáljuk.
Tipp:
A leves íze gazdagítható babérlevéllel vagy füstölt paprikával is. Ha kevésbé savanyúan szeretnénk, a káposzta levét alaposan kiöblíthetjük hideg vízzel főzés előtt.


