Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős-babos káposztaleves kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg krumpli
  • 1 darab fehérbab konzerv
  • 5 darab debreceni (5 db-os)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • chili
  • só
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

Előkészítés:

A sárgarépát karikára, a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A babkonzervet leöblítjük és lecsepegtetjük. A debrecenit felkarikázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd rövidebbre daraboljuk.

Leves:

Egy nagyobb fazékban a vajat felhevítjük, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit, összekeverjük, és pár percig együtt pároljuk. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a chilit és a savanyú káposztát. Felöntjük bőven vízzel, sóval ízesítjük, majd kb 30 percig főzzük.

Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babot. További 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve pihentetjük.

Tálalás:

A forró levest tányérokba merjük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és azonnal kínáljuk.

Tipp:

A leves íze gazdagítható babérlevéllel vagy füstölt paprikával is. Ha kevésbé savanyúan szeretnénk, a káposzta levét alaposan kiöblíthetjük hideg vízzel főzés előtt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csipos-babos-kaposztaleves-kolbasszal/