Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Csípős-savanyú leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csontos csirkemell 3 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1,5 l alaplé 50 dkg gomba 1 csomó újhagyma 2 sárgarépa 2-3 ek vörösbor ecet 3 ek sötét szójaszósz 2 ek halszósz 2 ek csiliszósz (piri-piri) 1 kk gyömbér por 1 ek keményítő 1 tojás frissen őrölt bors só Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.11.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csontos csirkemell
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l alaplé
  • 50 dkg gomba
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2-3 ek vörösbor ecet
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek csiliszósz (piri-piri)
  • 1 kk gyömbér por
  • 1 ek keményítő
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk.

A húst apró kockára vágjuk, és félretesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára).

Az újhagymát karikára szeleteljük a zöldjével együtt, de a zöld részt csak a tálalásnál használjuk.

Megfelelő méretű fazékban olajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a gombát, a csirkemellet, sózzuk, tekerünk rá kevés borsot, és addig pirítjuk, amíg a saját leve ellepi. Felöntjük alaplével.

Belekeverjük az ecetet, a szójaszószt, a halszószt, a csiliszószt, megszórjuk gyömbérrel, és felforraljuk, majd mehet bele a sárgarépa és az újhagyma fehér része.

Pár perc lassú forralás után beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt.

A tojást egy tálban elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, majd óvatosan belekeverjük, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.

Forrón tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével.

[box style=”info”]Nekem nem volt kész alaplevem, ezért a mellcsontot és a bőrt használom erre a célra: kis fej vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával, pár szem borssal, sóval, 1,5 l vízben megfőztem.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is