Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Csirke alaplé készítése

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkecomb csont és bőr 0,5 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 6 szem bors Elkészítése: Egy nagy lábasba tesszük a csontokat, a bőröket és a többi hozzávalót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lassan felforraljuk és forrástól számítva 2-3 órán keresztül fedő alatt főzzük. Ha elkészült, hagyjuk a lábasban kihűlni, majd 3-4 dl-ként műanyag […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
LigetiK
Beküldte: 2016.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb csont és bőr
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szem bors


Elkészítése:

Egy nagy lábasba tesszük a csontokat, a bőröket és a többi hozzávalót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Lassan felforraljuk és forrástól számítva 2-3 órán keresztül fedő alatt főzzük.

Ha elkészült, hagyjuk a lábasban kihűlni, majd 3-4 dl-ként műanyag zacskóba szűrjük.

A zacskó száját elkötjük, hogy minél kevesebb levegő maradjon a zacskóban, majd literes műanyag vödörbe 2-3 zacskót téve fagyasztóba tesszük.

Mélyhűtőben -18 fokon 6 hónapig tárolható.

[box style=”info”]Sót nem teszek bele, hiszen amibe használni fogom később ízesítőként, úgyis megsózom.

Nem egy dekoratív, ám annál hasznosabb szereplője a konyhának. A házilag készített alaplé mesterséges anyagoktól mentes, egyszerűen, olcsón elkészíthető ételízesítő, és csak a készítőjétől függ, hogy mi kerül bele.
Lehet kifejezetten az alapléhez farhátat venni, de most 8 db csirkecomb csontjait és lenyúzott bőrét használtam erre.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is