Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke láb
- 50 dkg burgonya
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.
Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.
Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.
Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.


