Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Csirke lábas gulyásleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirke láb 50 dkg burgonya 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál fűszerpaprika 1 tojás 10 dkg liszt 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 10 dkg zeller só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint Elkészítése: Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.05.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke láb
  • 50 dkg burgonya
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint


Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.

Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.

Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.

Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is