Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Csirke szárnyas húsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret. Amikor kissé megpirultak, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és tovább pirítjuk. Ezt követően beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk az egész vöröshagymát és a fűszereket, például sót, borsot, ételízesítőt, és tetszés szerint petrezselymet vagy más zöldfűszert is használhatunk. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.17.

Hozzávalók

Levesbetét

Elkészítése

Először az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret. Amikor kissé megpirultak, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és tovább pirítjuk. Ezt követően beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk az egész vöröshagymát és a fűszereket, például sót, borsot, ételízesítőt, és tetszés szerint petrezselymet vagy más zöldfűszert is használhatunk.

Amikor a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a levestésztát, és még 1-2 percig forraljuk. Ezután lefedjük a levest, lehúzzuk a tűzről, és tálalás előtt még hagyjuk egy kicsit pihenni.

Ha több napra főzünk levest, érdemes külön vízben kifőzni a levestésztát, hogy másnapra ne ázzon szét a levesben. Így friss marad a leves, és a tészta is megtartja az állagát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is