Elkészítése
Először az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret. Amikor kissé megpirultak, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és tovább pirítjuk. Ezt követően beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk az egész vöröshagymát és a fűszereket, például sót, borsot, ételízesítőt, és tetszés szerint petrezselymet vagy más zöldfűszert is használhatunk.
Amikor a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a levestésztát, és még 1-2 percig forraljuk. Ezután lefedjük a levest, lehúzzuk a tűzről, és tálalás előtt még hagyjuk egy kicsit pihenni.
Ha több napra főzünk levest, érdemes külön vízben kifőzni a levestésztát, hogy másnapra ne ázzon szét a levesben. Így friss marad a leves, és a tészta is megtartja az állagát.
