Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirke szárnyas húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkeszárny
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db zellerlevél (vagy egy szelet zeller )
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Levesbetét

  • cérnametélt
Csirkeszárnyas húsleves kép

Elkészítése

Először az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret. Amikor kissé megpirultak, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és tovább pirítjuk. Ezt követően beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk az egész vöröshagymát és a fűszereket, például sót, borsot, ételízesítőt, és tetszés szerint petrezselymet vagy más zöldfűszert is használhatunk.

Amikor a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a levestésztát, és még 1-2 percig forraljuk. Ezután lefedjük a levest, lehúzzuk a tűzről, és tálalás előtt még hagyjuk egy kicsit pihenni.

Ha több napra főzünk levest, érdemes külön vízben kifőzni a levestésztát, hogy másnapra ne ázzon szét a levesben. Így friss marad a leves, és a tészta is megtartja az állagát.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csirke-szarnyas-husleves/