Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha már illatos, lehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, majd sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot, felengedjük vízzel, és főni tesszük.
Amíg a hús fő, előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és karalábét. Amikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt készre főzzük a levest. Szükség esetén ízesítünk rajta.
Daragaluska készítése
A tojásokat a puha vajjal kikeverjük, majd beleforgatjuk a búzadarát, a lisztet és egy kevés sót. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teáskanállal galuskákat szaggatunk, és puhára főzzük. A kész galuskát a leveshez kínáljuk.
Tipp
Ha szeretnénk, a galuska masszáját előre elkészíthetjük, és pihentethetjük 15-20 percig, így még könnyebb lesz szaggatni. A levest frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
