Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Húslevesek

Csirkeaprólék leves daragaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkeaprólék leves daragaluskával egy igazi hétköznapi fogás, amit bármikor jólesik elkészíteni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha már illatos, lehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, majd sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot, felengedjük vízzel, és főni tesszük.

Amíg a hús fő, előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és karalábét. Amikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt készre főzzük a levest. Szükség esetén ízesítünk rajta.

Daragaluska készítése

A tojásokat a puha vajjal kikeverjük, majd beleforgatjuk a búzadarát, a lisztet és egy kevés sót. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teáskanállal galuskákat szaggatunk, és puhára főzzük. A kész galuskát a leveshez kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a galuska masszáját előre elkészíthetjük, és pihentethetjük 15-20 percig, így még könnyebb lesz szaggatni. A levest frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is