Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeaprólék leves daragaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • 1 kg csirkeaprólék
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 2 fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • olaj

A daragaluskához

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha már illatos, lehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, majd sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot, felengedjük vízzel, és főni tesszük.

Amíg a hús fő, előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és karalábét. Amikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt készre főzzük a levest. Szükség esetén ízesítünk rajta.

Daragaluska készítése

A tojásokat a puha vajjal kikeverjük, majd beleforgatjuk a búzadarát, a lisztet és egy kevés sót. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teáskanállal galuskákat szaggatunk, és puhára főzzük. A kész galuskát a leveshez kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a galuska masszáját előre elkészíthetjük, és pihentethetjük 15-20 percig, így még könnyebb lesz szaggatni. A levest frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csirkeaprolek-leves-daragaluskaval/