Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkefarhát leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkefarhát
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1/4 fej káposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/4 gumó zeller
  • 0,5 csomag cérnametélt
  • só
  • 1 db húsleveskocka

Elkészítése

A vizet (kb 4-5 liter) felteszem forrni, közben megtisztítom a hozzávalókat. Amikor már forr a víz bele teszem a húst és lassú tűzön főzöm.

A tetején keletkező habot sűrűn leszedem.

Amikor már eléggé tiszta jöhetnek a zöldségek, csak ekkor sózom. Legalább 1 órát főzöm nagyon lassú tűzön, ha nem kapott elég ízt a zöldségektől, kicsi delikátot vagy 1 leves kockát lehet hozzáadni.

A kifőtt tésztával tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csirkefarhat-leves/