Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Csirkehúsgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Húsgombóchoz: 1 kg csirkemell 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt római kömény 1 kávéskanál őrölt édeskömény 1 kávéskanál morzsolt zsálya 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt 1 tojás 4-6 ek zsemlemorzsa só Leveshez: 2 ek zsír (liba, kacsa) 1 fej vöröshagyma 1 tk pirospaprika 3 gerezd fokhagyma 6 burgonya 1 fehérrépa […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

Húsgombóchoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt édeskömény
  • 1 kávéskanál morzsolt zsálya
  • 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • 4-6 ek zsemlemorzsa

Leveshez:

  • 2 ek zsír (liba, kacsa)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 burgonya
  • 1 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek petrezselyemzöld


Elkészítése:

A húsgombóchoz lebőrözöm, kicsontozom és ledarálom a csirkemellet a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverem.

A zsemlemorzsát az első keverések után apránként adom hozzá, evvel állítom be a massza sűrűségét. Sűrű, nem ragacsos jól formázható masszát kell kapjak.

Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 50-60 db lesz belőle.

A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.

A répákat karikára vágom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.

Megszórom liszttel, 1 percig kavargatva pirítom, félrehúzom, meghintem pirospaprikával.

Elkeverem és felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, a mellcsontokat, amit a főzés végén eltávolítok, sózom és lefedem.

Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.

A tejfölhöz merek a forró levesből, simára keverem és vissza öntöm a levesbe.

Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is