Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg vegyes zöldség (lehet fagyasztott is)
  • 4 evőkanál étolaj
  • só
  • bors
  • tárkony
  • citromhéj
  • 3 db leveskocka (erőleves)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk.

A hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Mikor megpirult, akkor hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a zölsdégkeveréket és még kb 10 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és a felaprított fokhagymával fűszerezzük.

Felöntjük kb 2 liter vízzel (vagy amennyi levest készíteni szeretnénk), beletesszük a leveskockát és felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot és gyöngyözve addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és kevés leveslevet is merünk rá és azzal is alaposan elkeverjük. A lisztes tejszínt a forrásban lévő leveshez adjuk, elkeverjük és újra felforraljuk.

Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kb fél citrom kifacsart levét (ízlés szerint lehet több is). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még ízesíthetjük sóval, tárkonnyal ízlésünknek megfelelően.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csirkeragu-leves-tarkonnyal-tejszinnel/