Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé (kockákra vágva)
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 sárgarépa karikákra vágva
- 30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- zeller zöldje
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj turmixolva
- 1 tojás
- kb. 4 púpozott ek liszt
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajon a hagymákat átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl vízzel. Rádobjuk a csirkemell kockákat, a sárgarépát, a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne legyen kemény,de híg sem.
Ekkor felöntjük a levest kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr beletesszük a mirelit zöldségféléket.
5 perc után beleszaggatjuk a galuskát is. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről.
A végén egy csipet bazsalikommal ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok a finom, gazdag leveshez!

