A csirkemájról válasszuk le a szívet és a májat tegyük félre. A zúzát, a mellcsontot és a csirkenyakat ízlés szerint daraboljuk fel. A zöldségeket pucoljuk meg, majd szintén ízlés szerint daraboljuk fel ezeket is.
Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, a zöldborsót és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, mellcsontot és a nyakat, szórjuk meg az ételízesítővel, keverjük alaposan össze és addig pároljuk míg a hús kifehéredik.
Ezután szórjuk meg a liszttel, kevergetve pirítsuk jól át, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, tegyük bele az egész borsot, a fokhagymát és a vöröshagymát, az összekötött zöldségzöldeket, a babérlevelet, majd addig főzzük a levest, míg a hús és a zöldségek majdnem készre főnek (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).
Ekkor tegyük a levesbe az előzőleg félretett csirkemájat, majd így főzzük készre a levest.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá az egész tojást, majd kezdjük el összekeverni. Keverés közben, apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen szaggatható, de ne túl lágy galuskatésztát kapjunk.
Ezután egy kiskanállal szaggassuk bele a forrásba lévő levesbe és várjuk meg míg feljön a tetejére és főzzük még 1-2 percig. Ezután zárjuk el a lángot és fedjük le az edényt.