Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csontleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg csont (vegyesen sertés,marha, csirke csont)
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (megmosva, de héjastól )
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • sáfrány (vagy sárfárnyos szeklice )
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
Csontleves

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.

A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot,hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/levesek/csontleves-2/