Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: sertés/marha combcsont (más csontból is készíthető) 1 fej vöröshagyma 3 sárgarépa 2 petrezselyem gyökér 1/4 zellergumó 1/4 karalábé néhány szem egész bors 1 kis csokor petrezselyemzöld só ízlés szerint levestészta Más ételek készítéséhez is kitűnő alaplé! Elkészítése: A csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • sertés/marha combcsont (más csontból is készíthető)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1/4 zellergumó
  • 1/4 karalábé
  • néhány szem egész bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • levestészta

Más ételek készítéséhez is kitűnő alaplé!

Elkészítése:

A csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla.

Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél több finom anyag oldódik ki belőle. Hosszabb idő után hozzáadjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg azok megpuhulnak.

Ha nagyobb darabokban tesszük hozzá, akkor ez az idő hosszabb, ha hasábra, vagy karikára vágjuk őket, akkor ez az idő rövidebb. A továbbiakban kétféle módon járhatunk el. Kiemeljük a csontokat, és a kis darabokra vágott zöldségeket a lében hagyva, befőzzük levestésztával.

Vagy leszűrjük a leveslét, a zöldségeket azonnal hideg fürdőbe téve, (akkor nem fő tovább, és ropogósabbak maradnak) főzzük bele a tésztát. (Ezt, csak a nagyobbra darabolt zöldségek esetében tegyük.)

Általános gyakorlat, hogy személyenként fél marék tésztát, plusz egyet használjunk fel.
A csontlé más levesek alapjaként is kitűnően szolgál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is