Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csontleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg húsos karajcsont vagy orja
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zellergumó
  • 0,5 fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab koktélparadicsom
  • só
  • bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt

Elkészítése

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a orját és feltesszük főni hideg vízben. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymákat egészben egészben hagyjuk, majd a leveshez adjuk és lassú tűzön fözzük puhára. Közben ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.

Ha megfőtt az orja, akkor leszűrjük a levet és a tésztával befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a húst és a zöldségeket. Mindenki azt szed hozzá, amit szeretne.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csontleves-4/