Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csontleves csigatésztával / Krúdy kedvence recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg marha combcsont (velős csont)
  • 1 fej hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kk szemes bors
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • 4 marék házi csigatészta


Elkészítése:

A csontokat hideg sós vízben felteszem főzni egy kiskanálnyi borssal. Mikor felforrt, és hab keletkezik rajta, azt leszedem.
Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél több finom anyag (kollagén) oldódik ki belőle.

Hosszabb idő után hozzáadjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg azok megpuhulnak. Ha nagyobb darabokban tesszük hozzá, akkor ez az idő hosszabb, ha hasábra, vagy karikára vágjuk őket, akkor ez az idő rövidebb.

Kivesszük a csontokat és a zöldségeket is, majd a lét leszűrjük. Ezután befőzzük levestésztával. (Minden 2 személyre fél marék tésztával számoljunk.)

A húsos csontokat, a zöldségféléket külön tálaljuk, hogy mindenki szedhessen kedvére.

[box style=”info”]Krúdy biztosan nem így fogyasztotta, mert akkor még nem ismerhette Anyósom csigatésztáját a szakács![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/csontleves-csigatesztaval-krudy-kedvence/