Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csorba leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 nagyobb marhacsont (vagy sertéscsont)
  • 1 marék rizs
  • 0,5 zeller
  • 1 húsleves kocka
  • lestyán (szárított)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 db tojás
  • citromlé
  • vegeta

Elkészítése

A húsos csontot vegetás vízben főzzük, amíg a hús leválik a csontról. A répát, gyökeret és zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés húslében megpároljuk. Hozzáadunk egy kevés olajat és megszórjuk tárkonnyal vagy lestyánnal.

A csontokat kiszedjük, és a húst lefejtjük róla (vagy maradhat benne, ha kisebbre van vágva, akkor mindenki magának szedegetheti le). A levesbe öntjük a reszelt és főtt zöldségeket, majd egy marék rizst is hozzáadunk, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

A végén a tejfölbe belekeverjük a tojást és a citromlevet, majd ezzel habarjuk be a levest. A citromlevet tálaláskor mellé készítjük, így mindenki saját ízlése szerint ízesítheti a levest.

Friss, üdítő leves. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/csorba-leves/