Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csorba másképpen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zellergyökér
  • 20-25 db kelbimbó
  • egy jó marék savanyú káposzta
  • egy paradicsom
  • 2 szelet paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só, bors, őrölt kömény
  • 4-5 szelet szárított vargánya
  • zöldfűszerek: lestyán, borsikafű, petrezselyemzöld
  • egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • egy evőkanál olaj
  • egy evőkanál rozsliszt
  • egy evőkanál házi ételízesítő


Elkészítése:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk.

Egy evőkanál olajon a sárgarépát, a petrezselymet, a kelbimbót, és a zellert egy kicsit megdinszteljük ( 1-2 perc), majd rászórjuk a rozslisztet. Néhányat kavarunk rajta és felengedjük hideg vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, vargányával, őrölt köménnyel, zöldfűszerekkel ízlés szerint.

Felvágjuk a savanyú káposztát és belerakjuk, valamint teszünk bele egy egész hagymát, félbevágott paradicsomot és paprikát. Alacsony lángon elkezdjük főzni.

A darált sertéshúshoz adunk két csipetnyi őrölt köményt, egy csipetnyi szárított zöld csombort, sót, borsot és összegyúrjuk.

Apró kis gombócokat formázunk vizes kézzel és hozzáadjuk a levesünkhöz, majd készre főzzük.

Egy evőkanál tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe, amikor felforr, elzárjuk a lángot.

Forrón tálaljuk, tálaláskor adunk hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.

Jó étvágyat!
[box style=”info”]Ízlés szerint variálhatóak a zöldségek és a zöldfűszerek.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/csorba-maskeppen/