Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csorba pulyka húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál basmati rizs
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 darab zellergumó
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 3 darab kafiol rózsa
  • 3 darab brokkoli rózsa
  • 2 darab paradicsom
  • 1 pohár zöldborsó (1,5 dl)
  • 2 szelet kaliforniai paprika
  • 2 szelet csípős paprika
  • 1 evőkanál feldarabolt póréhagyma
  • 4 darab mirelit vargánya
  • 1 db krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 liter savanyú káposztalé (a korpacibere helyett)
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk.

Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, kelkáposztát, felaprított póréhagymát, picit sózzuk (kb két csipetnyi sót szoktam belerakni) és elkezdjük dinsztelni (a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után kb egy liter forró vízzel felengedjük.

Hozzáadjuk a krumplit. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zellerzöldet és a káposztalevet.

Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.

Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát és belereszeljük a reszelt fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet és a rizst. Szárított petrezselymet és lestyánt keverünk bele.

Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd nedves vágódeszkára rajuk és hozzáadjuk a levesünkhöz, beletesszük a mirelit zöldbabot, borsót és a végén a káposztalevet.

Készre főzzük és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/csorba-pulyka-husgomboccal/