Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Csülkös babgulyás bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1-1,5 kg füstölt házi sertéscsülök 1 kg marhalábszár 10-20 dkg disznózsír 1 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma 2 db tv paprika 1 db paradicsom 4 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db zeller 0,5 kg burgonya 1 kg fejtettbab 3 db babérlevél 2 ek liszt 2 dl tejföl 3-4 dkg sürített paradicsom 3 ek […]

Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
8 adag
malmosszilvia
Beküldte: 2016.07.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg füstölt házi sertéscsülök
  • 1 kg marhalábszár
    10-20 dkg disznózsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 kg fejtettbab
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3-4 dkg sürített paradicsom
  • 3 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • víz kb. 3 l
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • kb. 10 dkg liszt (amennyit felvesz)
  • pici só


Elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk.

A megmosott csülköt egy fazékban tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. Adjunk hozzá néhány babérlevelet.

A marhahúst tisztítsuk meg és vágjuk kockákra.

A bográcsban azzal kezdünk, hogy készítünk egy jóízű marhapörköltet: a zsíron a hagymát megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd pici vízzel felöntjük és visszahelyezzük a tűzre.

A felkockázott paradicsomot és paprikát a pörkölt alaphoz adjuk. Egy kevés ideig pároljuk, majd a kockára vágott húst is beletesszük és ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával.

A hús enged kevés levet, ezt főzzük el, majd kevés vizet adjunk hozzá és ismételjük addig, ameddig majdnem megpuhul. Közben adjuk hozzá a paradicsompürét és, ha szükséges kevés vizet.

A megfőtt csülköt kivesszük a főzővízből, majd amikor kihűlt, eltávolítjuk a csontokat és felkockázzuk (a főzővizet érdemes megkóstolni, mennyire sós, ha kell higítsuk még vízzel).

Amikor a marhahús kb. 3/4-ig elkészült (ez 1-2 óra főzés biztosan) öntsük fel a csülök főzőlevével és a babbal, a kockára vágott csülökkel együtt. Hozzáadjuk a feldarabolt zellert, a karikára vágott répákat és végül a felkockázott burgonyát.

Amikor minden megpuhult, adjuk hozzá a csipetkét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc főzést követően ételünk tálalható.

[box style=”info”]Tipp: a legfinomabb, ropogós házi kenyérrel, aki szereti, annak erős paprikát és tejfölt is kínáljunk mellé.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is