Elkészítése
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, a sárgarépát és a zöldség gyökeret felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát pedig felkockázzuk.
Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, majd megpároljuk rajta a vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a fokhagymát. Beletesszük a csülökhúst, és fehéredésig pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük, majd rövid ideig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a gerslit és a pirospaprikát, és tovább főzzük. Amikor a hús és a gersli félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket, a kelkáposztát pedig a főzés végén adjuk hozzá. Az egészet készre főzzük, és ha szükséges, még egyszer utána ízesítjük.
