Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csülkös raguleves tartalmas, ízletes egytálétel. A csülök, a kolbász és a zöldségek együtt kiadós, sűrű levest adnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A csülök zsíros, bőrös részeit eltávolítjuk, a húst apró kockákra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés vajon megdinszteljük egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és a karikára vágott kolbászt, együtt pirítjuk néhány percig. Sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük, majd tovább kevergetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és a darabolt vajbabot, majd felöntjük forró vízzel. Ízlés szerint teszünk bele erős pistát is. Lassú tűzön főzzük.

Főzés közben, félidőben, belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, tejfölből és kevés lisztből habarást készítünk, és ezzel enyhén besűrítjük a levest. Végül citromlével ízesítjük.

Tálalás

A csülkös ragulevest friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk zellerrel vagy fehérrépával is. Ha füstölt csülökkel készítjük, még karakteresebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is