Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb csont nélküli csülök
  • 50 dkg vajbab
  • 1 kis szál kolbász
  • póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 db burgonya
  • só
  • bors
  • tárkony
  • Erős Pista
  • tejföl
  • liszt
  • vaj
  • citromlé

Elkészítése

A csülök zsíros, bőrös részeit eltávolítjuk, a húst apró kockákra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés vajon megdinszteljük egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és a karikára vágott kolbászt, együtt pirítjuk néhány percig. Sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük, majd tovább kevergetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután hozzáadjuk a karikázott sárgarépát és a darabolt vajbabot, majd felöntjük forró vízzel. Ízlés szerint teszünk bele erős pistát is. Lassú tűzön főzzük.

Főzés közben, félidőben, belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, tejfölből és kevés lisztből habarást készítünk, és ezzel enyhén besűrítjük a levest. Végül citromlével ízesítjük.

Tálalás

A csülkös ragulevest friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk zellerrel vagy fehérrépával is. Ha füstölt csülökkel készítjük, még karakteresebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csulkos-raguleves/