Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös sárgaborsó leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 kis füstölt csülök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 db babérlevél
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 kiskanál mustár
  • só
  • só
  • bors

Elkészítése

A sárgaborsót előző este beáztatjuk 1,5 liter enyhén sós vízbe. Másnap leöntjük az áztatóvizet, és friss vízben feltesszük főni a sárgaborsót.

Ha forr, beletesszük a csülköt és a fűszereket. (A szegfűszeget a hagymába szúrjuk, és úgy tesszük bele.) Addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a sárgaborsó pépesre szétfő.

Tálalás előtt a mustárt a levesbe keverjük. Forrón tálaljuk, a felszele­telt húst külön tálon adjuk asztalra.

https://receptneked.wps.hu/levesek/csulkos-sargaborso-leves/