Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 kisebb zsenge gömbcukkini
- 1 nagyobb salotta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl levesalap
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kis pohár (lm) tejföl
- 1 tojássárgája
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- fehérborecet
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. A cukkinit szintén meghámozzuk, és kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk őket, míg a cukkini roppanós lesz.
Felöntjük a levesalappal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.
A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és néhány evőkanál leveslével, majd a leveshez öntjük és összeforraljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint adhatunk hozzá fehérborecetet.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
