Elkészítése
A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, héjával együtt egy lábosba tesszük, és annyi hús- vagy zöldségalaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lefedve, forrástól számítva kb. 5–6 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkinit, és további 5–6 percig főzzük együtt. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd pár percig tovább főzzük.
A lábost levesszük a tűzről, hozzákeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Merülőmixerrel pürésítjük, és ha szükséges, kevés vízzel krémesebbre hígítjuk.
Tálalás
A levest tányérba szedjük, majd megszórjuk friss karikázott újhagymával és reszelt cheddar sajttal.
Tipp
A krémlevest pirított kenyérkockával vagy ropogós lepénykenyérrel is tálalhatjuk. Ha szeretnénk gazdagabb ízt, egy kevés tejszínt vagy vajat is keverhetünk bele a pürésítés előtt.
