Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 kg cukkini
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (cheddar)
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves alaplé

Elkészítése

A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, héjával együtt egy lábosba tesszük, és annyi hús- vagy zöldségalaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lefedve, forrástól számítva kb. 5–6 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkinit, és további 5–6 percig főzzük együtt. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd pár percig tovább főzzük.

A lábost levesszük a tűzről, hozzákeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Merülőmixerrel pürésítjük, és ha szükséges, kevés vízzel krémesebbre hígítjuk.

Tálalás

A levest tányérba szedjük, majd megszórjuk friss karikázott újhagymával és reszelt cheddar sajttal.

Tipp

A krémlevest pirított kenyérkockával vagy ropogós lepénykenyérrel is tálalhatjuk. Ha szeretnénk gazdagabb ízt, egy kevés tejszínt vagy vajat is keverhetünk bele a pürésítés előtt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/cukkinis-burgonyas-kremleves-ujhagymaval/