Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag sárgarépa
- 1 csomag petrezselyem gyökér zölddel
- 1 kg cukorborsó
- 2 karika paradicsom /elhagyható/
- 2 karika TV paprika /elhagyható/
- 4 ek olaj
- 1 ek liszt
- só
Csipetkéhez:
- 1 egész tojás
- csipet só
- annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.
Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.
Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.
Csipetke elkészítése:
Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
[box style=”info”]Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.[/box]

