Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukorborsó leves csipetkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyem gyökér zölddel
  • 1 kg cukorborsó
  • 2 karika paradicsom /elhagyható/
  • 2 karika TV paprika /elhagyható/
  • 4 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • só

Csipetkéhez:

  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • annyi liszt, amennyit a tojás felvesz


Elkészítése:

A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.

Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.

A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.

Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.

Csipetke elkészítése:

Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

[box style=”info”]Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/cukorborso-leves-csipetkevel/