Elkészítése
Hozzávalók:
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúskocka
- 30 dkg mirelit vajbab
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A daragaluskához:
- 1 db tojás
- 10 dkg búzadara
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg vaj
- pici só
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- 1 kiskanál ételízesítő
Elkészítése:
A sárgarépát felkarikázzuk, majd egy kevés vízben feltesszük főni a többi hozzávalóval együtt.
Amikor félkész a leves, kivesszük a hagymát, majd felöntjük a kellő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát, amit majd a főzés vége előtt egy pár perccel szaggatunk a levesbe.
A daragaluska elkészítése:
A tojást felverjük, a vajat hozzákeverjük, ízesítjük ételízesítővel, petrezselyemzölddel és borssal, majd hozzáadunk a búzadarát és a szódabikarbónát.
Fél órát állni hagyjuk, majd a a dara megdagadt a forró levesbe szaggatjuk.
Pár perc alatt megfő.


