Elkészítése
A darált húst és a kockára vágott hagymát egy fazékba tesszük. A húst saját zsírján kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha a hús szárazabb, öntsünk alá egy kevés vizet.
Ezután hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd felengedjük vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a bab már majdnem teljesen megpuhult, elkészítjük a rántást: a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, majd a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, végül kevés pirospaprikával ízesítjük, és a leveshez keverjük.
Ekkor adjuk hozzá a tésztát is. Amint a tészta majdnem kész, belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk a lángot – a tészta a fedő alatt tovább puhul.
Tálaláskor a levest még gazdagíthatjuk egy kevés tejföllel, vagy ízlés szerint pár csepp ecettel.
