Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Darált húsos, tejfölös zöldbableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst és a kockára vágott hagymát egy fazékba tesszük. A húst saját zsírján kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha a hús szárazabb, öntsünk alá egy kevés vizet. Ezután hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd felengedjük vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a bab már majdnem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.07.16.

Hozzávalók

Rántás

Továbbá

Elkészítése

A darált húst és a kockára vágott hagymát egy fazékba tesszük. A húst saját zsírján kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha a hús szárazabb, öntsünk alá egy kevés vizet.

Ezután hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd felengedjük vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a bab már majdnem teljesen megpuhult, elkészítjük a rántást: a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, majd a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, végül kevés pirospaprikával ízesítjük, és a leveshez keverjük.

Ekkor adjuk hozzá a tésztát is. Amint a tészta majdnem kész, belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk a lángot – a tészta a fedő alatt tovább puhul.

Tálaláskor a levest még gazdagíthatjuk egy kevés tejföllel, vagy ízlés szerint pár csepp ecettel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is