Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darált húsos, tejfölös zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldbab
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma

Rántás

  • finomliszt
  • olaj

Továbbá

  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • húsleveskocka
  • 1 db babérlevél
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3 marék száraz tészta

Elkészítése

A darált húst és a kockára vágott hagymát egy fazékba tesszük. A húst saját zsírján kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha a hús szárazabb, öntsünk alá egy kevés vizet.

Ezután hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd felengedjük vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a bab már majdnem teljesen megpuhult, elkészítjük a rántást: a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, majd a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, végül kevés pirospaprikával ízesítjük, és a leveshez keverjük.

Ekkor adjuk hozzá a tésztát is. Amint a tészta majdnem kész, belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk a lángot – a tészta a fedő alatt tovább puhul.

Tálaláskor a levest még gazdagíthatjuk egy kevés tejföllel, vagy ízlés szerint pár csepp ecettel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/daralt-husos-tejfolos-zoldbableves/