A vöröshagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és megszórom pirospaprikával.
A savanyú káposztát apróra vágom, fazékba teszem, és felengedem 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel, őrölt borssal, babérlevéllel, és ha van, egy kis tárkonnyal. Belereszelek egy fél ökölnyi burgonyát, ami sűríti a levest. A többi burgonyát apró kockákra vágva félreteszem.
A virslit vékonyra felszeletelem és félreteszem. Körülbelül egy órán át főzöm a levest.
Hozzáadom az apróra vágott füstölt főtt tarját, a virslikarikákat és a burgonyát, majd készre főzöm. Aki szeretné, tálaláskor tehet egy kanál energiaszegény tejfölt a levesbe, vagy behabarhatja, de tejföl nélkül is finom leves.