Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diétás savanyú káposzta leves burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 db virsli
  • 35 dkg burgonya
  • ételízesítő
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 csipet bors
  • 1 púpos kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csipet tárkony (ha van)
  • 1 db füstölt bőrke (vagy pár deka füstölt főtt tarja )

Elkészítése

A vöröshagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és megszórom pirospaprikával.

A savanyú káposztát apróra vágom, fazékba teszem, és felengedem 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel, őrölt borssal, babérlevéllel, és ha van, egy kis tárkonnyal. Belereszelek egy fél ökölnyi burgonyát, ami sűríti a levest. A többi burgonyát apró kockákra vágva félreteszem.

A virslit vékonyra felszeletelem és félreteszem. Körülbelül egy órán át főzöm a levest.

Hozzáadom az apróra vágott füstölt főtt tarját, a virslikarikákat és a burgonyát, majd készre főzöm. Aki szeretné, tálaláskor tehet egy kanál energiaszegény tejfölt a levesbe, vagy behabarhatja, de tejföl nélkül is finom leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/dietas-savanyu-kaposzta-leves-burgonyaval/