Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Paradicsomlevesek

Zöldség levesek

Édes paradicsomleves betűtésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csapott ek liszt 3 ek olaj 1 kk őrölt pirospaprika 8 dl házi paradicsomlé 1 dl víz 1 nagy csipet só cukor ízlés szerint (nálam 3 ek) 10 dkg betűtészta Elkészítése: A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csapott ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 8 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 nagy csipet só
  • cukor ízlés szerint (nálam 3 ek)
  • 10 dkg betűtészta


Elkészítése:

A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.

A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. (Én még egy kevés vízzel kiöblítettem az üveget és azt is beleöntöttem.)

A tűzhelyre visszatéve hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tésztát és addig főzzük, míg utóbbi megpuhul.

[box style=”info”]Ezer éve nem ettem paradicsomlevest. Legutóbb, mikor várandós voltam, akkor próbálkoztam meg az elkészítésével. Valahogyan ehetetlenre sikerült. A fűszerezéssel volt problémám. Cseppet sem hasonlított a gyerekkori ízre. Ez a sikertelen kísérlet úgy elvette a kedvemet, hogy évekig nem is próbálkoztam. Pár napja eszembe jutott, hogy igencsak jó lenne egy tányérkával. Anyukámnak megemlítettem, Ő pedig elmondta, hogy miképp szokta csinálni. Követve az iránymutatást el is készítettem. Olyan jó lett és finom, hogy el sem tudom mondani. Nem túl édes, de nem is savanyú. Kellőképpen sűrű, jó sok tésztával. Saját készítésű paradicsomlé lett az alapja. Most már tuti nem fogok éveket várni a következő alkalomig :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is