Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab édesburgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál kisebb póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • szerecsendió
  • 800 ml zöldségleves alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál kockázott bacon
  • levesgyöngy

Elkészítése

A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.

Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.

Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, majd fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, majd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.

Ha készre főtt minden, akkor botmixerrel pürésítjük.

A kockázott bacont megpirítjuk, a petrezselymet aprítjuk és együtt tálaljuk a levessel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/edesburgonya-kremleves-piritott-bacon-es-zsemlekockakkal/