Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya krémleves sajtchipsszel. recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édesburgonya, egyforma kockákra vágva
  • 1 szál sárgarépa, 1 kk curry
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 csipet chilipaprikapehely,
  • 5 dl húsalaplé
  • 4 dl kókusztej
  • extra szűz olívaolaj
  • só,bors
  • 1 tk korianderzöld aprított
  • 10 dkg trappista sajt a chipshez


Elkészítése:

A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és a sárgarépát,együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig.

Közben kevergetjük, fűszerezzük curryval, sóval, borssal chili pehellyel.

Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel. Korianderrel megszórjuk.

Tálaláskor sajt chipsszel kínáljuk. Sütőbe sütünk 10 perc alatt. A sütőtepsibe halmokat rakunk reszelt sajtból és megsütjük 200 fokon.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/edesburgonya-kremleves-sajtchipsszel/