Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kg édesburgonya
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 1,5 liter víz vagy zöldségalaplé (kb)

Tálaláshoz

  • tejföl
  • szálasra vágott chili

Elkészítése

A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.

A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.

Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/edesburgonya-kremleves/