Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesköményes paradicsomleves. recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db édesköménygumó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 20 dkg paradicsom (v. konzerv paradicsom)
  • 5 dl csirkealaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt bors
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.

Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.

Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a főzőtejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret.

[box style=”info”][/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/edeskomenyes-paradicsomleves/