Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Egyszerű barackleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv 1 csipet só 3 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 6-7 db szegfűszeg 0,5 kk őrölt fahéj 7 dl víz 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor 2 dl főzőtejszín Elkészítése: A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6-7 db szegfűszeg
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 7 dl víz
  • 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felforrt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hagyjuk besűrűsödni.

Levesszük a tűzről, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot.

Átkeverjük, és langyosan kínáljuk.

[box style=”info”]Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük.
Olcsó, egyszerű és fél óra alatt az asztalra varázsolható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is