Hozzávalók:
- 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
- 1 csipet só
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6-7 db szegfűszeg
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 7 dl víz
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felforrt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hagyjuk besűrűsödni.
Levesszük a tűzről, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Átkeverjük, és langyosan kínáljuk.
[box style=”info”]Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük.
Olcsó, egyszerű és fél óra alatt az asztalra varázsolható.[/box]