Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű barackleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6-7 db szegfűszeg
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 7 dl víz
  • 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felforrt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és hagyjuk besűrűsödni.

Levesszük a tűzről, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot.

Átkeverjük, és langyosan kínáljuk.

[box style=”info”]Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük.
Olcsó, egyszerű és fél óra alatt az asztalra varázsolható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/egyszeru-barackleves/