Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 0.5 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 szem fekete bors
- 2 tk ételízesítő
- ízlés szerint só
- 10 dkg leves tészta
Elkészítése:
Az egész csirkét feldaraboljuk, a combot, mellét nem használjuk, a többit hideg vízben, 1 tk sóval feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.
Közben megtisztítjuk, és felaprítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felforrt leveshez a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zellerzölddel együtt.
Ha újból felforrt a leves, mérsékeljük a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással kb. 60 perc alatt készre főzzük.
Ha elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálaljuk.
[box style=”info”]Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.[/box]

