Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Egyszerű kaporleves pirított kenyérkockákkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 dkg vaj 4 púpos ek liszt 0,5 kk só 1 l húsleves alaplé (esetleg 1 l víz+1 leveskocka) 1 nagy csokor friss kapor 2 dl tejszín 1 púpos ek cukor 1 ek ételecet (20%) 4 szelet kenyér Elkészítése: A kenyereket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben szép barnára pirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett […]

Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 púpos ek liszt
  • 0,5 kk só
  • 1 l húsleves alaplé (esetleg 1 l víz+1 leveskocka)
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 2 dl tejszín
  • 1 púpos ek cukor
  • 1 ek ételecet (20%)
  • 4 szelet kenyér


Elkészítése:

A kenyereket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben szép barnára pirítjuk.

A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk.

A vajat megolvasztjuk, majd két púpos evőkanál liszttel simára keverjük.

Mérsékelt lángon világosra pirítjuk.

Felengedjük az alap lével (esetleg vízzel és leveskockát adunk hozzá, ízesítjük sóval.

Beleszórjuk a kaprot és hagyjuk felfőni.

Közben a tejszínt simára keverjük 2 evőkanál liszttel. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk) és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk besűrűsödni. Cukorral és ecettel ízesítjük.

Melegen a kenyérkockákkal kínáljuk.

[box style=”info”]Még sohasem készítettem kaporlevest, de annyi zsenge kapor van még a kertben, hogy igyekszem minél több finomságot készíteni belőle. Tavaly a kapormártás nagyon ízlett és így nyugodt szívvel vágtam bele a leves elkészítésébe. Roppant egyszerű és nem is kell hozzá sok alapanyag. Pirított kenyérkockákkal az igazi.
Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is