Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű olaszos paradicsomleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g fagyasztott vegyes zöldség
  • 500 g paradicsomszósz
  • kevés friss petrezselyemzöld
  • néhány bazsalikomlevél
  • 2 szál újhagyma
  • kevés szárzeller
  • levestészta (pl. risoni -rizs alakú – száraztésztát)
  • olívaolaj


Elkészítése:

Olívaolajon megpároljuk a zöldséget, a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a szárzellert, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és ugyanannyi vizet. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Hagyhatjuk darabosan, vagy össze is turmixolhatjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt.

Levestésztával dúsíthatjuk.

[box style=”info”]Készíthető friss paradicsomból is, de akkor hámozzuk meg: a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, majd forró vízbe mártjuk 2 percre. A héját ezután könnyen lehúzhatjuk róla.
A levesünk színe halványabb lesz, mintha szószból készítettük volna, de az íze kárpótol mindenkit![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/egyszeru-olaszos-paradicsomleves/